maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pähkinäpulla

Tämän pullataikinan voi leipoa perinteisiksi korvapuusteiksi tai vaikka voipulliksi. Jos kuitenkin haluaa tehdä kahvikupposen oheen jotain vähän erilaista niin tämä on hyvä esimerkki siitä..



1 pähkinä-boston tai 12kpl isoja korvapuusteja

25g hiivaa
1 kananmuna
1dl sokeria
2,5dl punaista maitoa
Ripaus suolaa
1 tl kaardemummaa
9dl vehnäjauhoja
125g margariinia

Täytteeseen:

Voita
Fariinisokeria
2 pss pecan -pähkinöitä
2tl kanelia

Kananmunaa voiteluun.

Ohje:

Sekoita munat ja sokeri. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Yhdistä seokset lisää mausteet ja osa jauhoista. Kaadaa joukkoon sulatettu voi sekä loput jauhot. Vaivaa käsin taikinaksi. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin fariinisokeria ja kanelia. ( haluamassasi suhteessa)

Kun taikina on kohonnut, kauli se pitkulaiseksi levyksi ja levitä täyte ja pähkinät levyn päälle. Rullaa levy kiinni ja leikkaa rulla osiin. Jos haluat tehdä bostonpullan, lado pullat vierekkäin vuokaan, jättäen niille kuitenkin hieman tilaa kohota vielä uunissa yhteen. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle murskattuja pähkinöitä. Paista kypsäksi.

Kun pulla on jäähtynyt, voit halutessasi koristella sen vielä tomusokerista ja vedestä tehdyllä seoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti