tiistai 27. elokuuta 2013

Mokkakakku

Tämä kuivakakkupohja on ihanan muuntelukelpoinen.. Sen voi maustaa aina mielitekojen mukaan. Yleisimmin mukaan eksyy joko sitruuna kuoriraasteineen, pähkinärouhetta tms. Tällä kertaa mausteeksi tuli espressoa ja tummaa kaakaojauhetta.



Yksi pieni kakku

150g voita tai margariinia
1 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja ( mikäli et käytä kaakaojauhetta, laita jauhoja 2,5dl)
3 rkl kaakaojauhetta
Vahvaa espressoa mausteeksi

Voitele ja korppujauhota pieni kuivakakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhot keskenään. Lisää ne taikinaan hämmentäen. Lisää lopuksi espresso ja sekoita tasaiseksi.

Paista kypsäksi 150-asteisessa uunissa. Kakku on kypsä silloin kun tikulla pistettäessä taikina ei jää tikkuun kiinni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti